Over Waardigheid en Trots gesproken..

Geraakt door onderstaande Tweet van Cees van Die. Hij beschrijft observerend het leven in het VPH waar zijn vrouw (dementie LBD) verblijft. BLIJ met het verzorgend personeel, NIET met de regelgeving en het management.

“Kom ik om half 8 bij mijn vrouw, word de adl door 2 verzorgenden gedaan. Zit er nog een onbekende dame op haar kamer, waarom ik de reden vraag van haar aanwezigheid. Moet vanmorgen de werkzaamheden van verz timen. Heb gezegd dat de managers maar eens mee moeten lopen. Te gek!”

Bizar! Een grote inbreuk op privacy van bewoners (en zorgprofessionals)! Nog los van de wens tot ont-regelen van de zorg.

Is dit wat we bedoelen als we het over het peperdure programma “Waardigheid en trots” hebben: “Voldoende tijd, aandacht en goede zorg voor alle verpleeghuisbewoners, nu en in de toekomst, op elke locatie. Met dit plan zetten we gezamenlijk de beweging in gang naar verdere verbetering van de verpleeghuiszorg”.

Cees is een klokkenluider, een strijder die voor zijn vrouw het beste wil en daar zelf ook meer dan “een steentje” aan bijdraagt. Met klokkenluiders loopt het niet altijd goed af, zullen we met zijn allen hopen dat het luiden van de noodklok nu niet wordt afgestraft maar leidt tot inzicht, verandering en menselijkheid?

Posts created 27

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Over Waardigheid en Trots gesproken..

door Marjet Veldhuis tijd om te lezen: 1 min
0