Omdat ik geloof in een alternatief

Ik weet het nu zeker: ideologie doet ertoe. Politieke keuzes hebben impact op mensenlevens. Je moet je ergens voor durven staan en je uitspreken, luid en duidelijk

Dit weekend las ik bijgaand artikel van Johan Fretz (De Correspondent). Mooi schets van de geschiedenis en prachtig te lezen, ik kan het je aanbevelen. Ken je geschiedenis in het algemeen is nu belangrijker dan ooit.

Zelf probeer(de) ik, opgegroeid in een politiek nest, altijd zoveel mogelijk buiten de politiek te blijven. Maar de wijze waarop Johan Fretz de politiek ziet geeft me een nieuw inzicht: “Plaats het politieke niet buiten jezelf, alsof het een taak is van een select gezelschap daar op het Binnenhof. Zie het als iets wat overal om ons heen is en ons allemaal aangaat. Het is onze verantwoordelijkheid“.

Precies daarom klim ik elke keer weer in de pen en spreek me uit vanuit mijn hart. Ik wéét dat het anders kan en blijf de andere kant van het verhaal vertellen om anderen daar bewust van te maken.

Johan Fretz omschrijft dat als volgt: “[…] Niet uit destructiedrift, maar omdat je gelooft in een alternatief. Gebruik je vuur en woede, zet ze in als brandstof om de boel in beweging te krijgen. Doe iets, maak iets, schrijf iets, in welke vorm dan ook – het is geen schreeuwen vanaf de zijlijn. […] Den Uyl had gelijk toen hij zei dat de tweedeling ons zou breken. Alleen als wij de handschoenen oppakken, kan wat gebroken is weer heel worden

Dank Johan Fretz voor dit nieuwe inzicht, waardoor ik de politiek nu breder ben gaan zien.

#zorgstilstand

Afbeelding met binnen, plafond, bagage afhalen, auditorium

Automatisch gegenereerde beschrijving

De PvdA ging ten onder, maar de sociaaldemocratie is harder nodig dan ooit

decorrespondent.nl • Leestijd: 15 min.

Berichten gemaakt 48

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Omdat ik geloof in een alternatief

door Marjet Veldhuis tijd om te lezen: 1 min
0